Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Затова слагайте Q2 дифф и готово.

Comment

• Може би някой слънчев ден
      Alfa 156 1,6 TS ex
      Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
      Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• При мен работи, ама май автоматика е с различен диф
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Зададох въпроса, понеже съпоставям на един приятел Мазда 6 2.0 дизел 2004г. И неговия работи безотказно. Тестван е както в кал, така и на сняг. А при мен йок.
          Alfa 156 1,6 TS ex
          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Аз си мисля, че ако TCS - ът работи така, както е описан, би трябвало ако се вдигне предно колело на крик и колелото се задвижи от мотора, колата да падне от крика.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
              Зададох въпроса, понеже съпоставям на един приятел Мазда 6 2.0 дизел 2004г. И неговия работи безотказно. Тестван е както в кал, така и на сняг. А при мен йок.
              Искаш да кажеш, че само едното ти колело буксува, а другото не помръдва дори и четвърт оборот?
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Искаш да кажеш, че само едното ти колело буксува, а другото не помръдва дори и четвърт оборот?
                Да, не помръдва.
                Alfa 156 1,6 TS ex
                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• На моята кола преди време и смених това панелче с копчетата и в момента вместо тапа имам бутон ТСS Пробвах да направя този бутон активен но се оказа много трудно Така че има вариант да ти е дефектирала системата но има и вариант изобщо да нямаш такава Все пак огледай добре нещата и ако я имаш я отремонтирай че върши работа Преди време доста писахме в една от темите
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                    На моята кола преди време и смених това панелче с копчетата и в момента вместо тапа имам бутон ТСS Пробвах да направя този бутон активен но се оказа много трудно Така че има вариант да ти е дефектирала системата но има и вариант изобщо да нямаш такава Все пак огледай добре нещата и ако я имаш я отремонтирай че върши работа Преди време доста писахме в една от темите
                    Нямам идея дали не е монтирано допълнително. Бутона си свети като го натисна, индикацията на таблото премигва, когато превърти гуми.
                    Alfa 156 1,6 TS ex
                    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Щом индикацията на таблото премигва значи колата я има тази система Имаше особеност кога е активна При натиснат бутон дали не се деактивираше но за това не съм сигурен Пробвай двата варианта и ако не действа колегите с такива системи предполагам ще дадат съвет каква може да е причината
                      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Това със спирачното усилие няма как да е вградено в 166ците, защото такава система вграждат в алфите след q2, мисля че в mito за пръв път (понеже ку2то излиза много скъпо). При нас това което прави, тцс-а е да ограничи мощността на двигателя като усети приплъзване...
                        '05 166 V6
                        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
                          Нямам идея дали не е монтирано допълнително. Бутона си свети като го натисна, индикацията на таблото премигва, когато превърти гуми.
                          Значи всичко е наред с тракшъна. Или са много зле гумите или даваш много газ. Тракшъна ще ти помогне ако тръгваш едва едва бе да даваш газ в противен случай само ще въртиш гуми и ще прегееш дисковете и накладките.

---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                          Това със спирачното усилие няма как да е вградено в 166ците, защото такава система вграждат в алфите след q2, мисля че в mito за пръв път (понеже ку2то излиза много скъпо). При нас това което прави, тцс-а е да ограничи мощността на двигателя като усети приплъзване...
                          Вградено е още 98г. на някои 166- ци фабрично.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Гумите карат втори сезон. Ще я видя във вторник като се качвам към Узана. Ще я спра на някой баирче
                            Alfa 156 1,6 TS ex
                            Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Колеги, къде се намира датчика за температурата на входящият въздух на 2.0 бензин. За 166 става въпрос.
                              Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• В дебитомера - означеното на снимката:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:37.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X